De bedrijfsnaam

Een boomgaard nabij het plaatsje Werkhoven. Het is 1957 als mijn vader in het midden ervan een huis laat bouwen. Een uitermate creatieve tante had al snel een naam voor deze boomgaard met woning, "'t KLOKHUIS".

Nu zijn we bijna 50 jaar verder als ik, Tonko van der Hoeven, onder deze naam u opnieuw met de kweepeer wil laten kennis maken. 't KLOKHUIS, specialiseert zich in kweepeerproducten. Waarom ik voor de kweepeer heb gekozen heeft drie redenen. Voor de eerste reden neem ik u nog even mee terug in mijn herinnering.


Delicatesse

Langs een sloot staat een rijtje kweepeerbomen. Ze bloeien prachtig roze en in het najaar hangen er een beetje knoestige peren met een donzig laagje aan. De vrucht is keihard! En als je er al een hapje van zou kunnen nemen zou dat helemaal niet lekker smaken. De kweepeer moet bereid worden voordat hij eetbaar is. Wij maakten er vaak moes en jam van. Gelei eigenlijk bijna nooit, omdat dit nogal bewerkelijk is en voor een bewerkelijke klus was in de oogsttijd geen tijd. Het is wonderlijk dat een vrucht die aanvankelijk niet eetbaar is na bereiding zo lekker smaakt. Het is een delicatesse!


Gezond!

De kweepeer is naast bijzonder lekker ook heel gezond. Het is namelijk een van de gezondste vruchten. De vrucht bevat veel vitamine C. Ook heeft de kweepeer een geneeskundige werking. De kweepeer stopt diaree en is een weldaad voor maag en darmen. Ook is de vrucht goed voor de doorbloeding en helpt daardoor bij potentieproblemen bij mannen. Hierbij komt nog dat de kweepeerproducten van 't KLOKHUIS gemaakt zijn van onbespoten fruit en vrij zijn van emulgatoren en ander conserveringsmiddelen. Leuk om te weten, niet?! Doe uw voordeel ermee.

Kweeperen bevatten veel vitamine C.

Voedingswaarde per 100 g
Energie 57 kcal
238 kJ
Vezels
Koolhydraten
Vet
Eiwit
Water
Calcium
Magnesium
Vitamine C
1,9 g
15,30 g
0,10 g
0,40 g
83,80 g
11 mg
8 mg
15 mg


Steun het Hollands landschap.

De laatste reden en zeker niet de minste is dat het aantal fruitteeltbedrijven in Nederland terug loopt. Het is vaak niet meer rendabel. Doordat er steeds meer fruitteeltbedrijven genoodzaakt zijn te stoppen worden er veel boomgaarden gerooid. Het Nederlands landschap loopt hierdoor schade op. Met de verkoop van de kweepeer producten kunnen we hopelijk dit stukje boomgaard behouden.

Kortom denk aan uw gezondheid en steun het Nederlands landschap smul daarom van de hoogwaardige kweepeer producten.